Σάββατο 23 Απριλίου 2011
Λαµπάδες, κοσµήµατα, διακοσµητικά και ιδέες για δώρα που µυρίζουν άνοιξη προτείνουν µουσεία, µπαζάρ και γκαλερί
Mπορεί η οικονοµική κρίση να µας έχειφέρει σε δύσκολη θέση και να µην έχει αφήσει περιθώριαγια πολλά πασχαλινά δώρα, πέρα από τα απαραίτητα στα βαφτιστήρια,
υπάρχουν όµως κι εκείνα που µπορούν να µας αλλάξουν τη διάθεση. Ενα δώρο λοιπόν µπορεί να φέρει την άνοιξη, και µουσεία, γκαλερί και πασχαλιάτικα µπαζάρ έχουν εναλλακτικές προτάσεις, γεµάτες χρώµα και καλλιτεχνική διάθεση.

Kοκοράκια που ξεπήδησαν από µελανόµορφα αγγεία πρωταγωνιστούν στις πασχαλινές προτάσεις του Νέου Μουσείου Ακρόπολης (∆. Αρεοπαγίτου 15). Οικονοµικές λύσεις που ξεκινούν από 3,70 ευρώ – µπρελόκ µε κοκοράκια– έως κοσµήµατα από χαλκό και µπρούντζο για τον λαιµό µε τοίδιο µοτίβο (18 ευρώ), ασηµένια βραχιόλια (35 ευρώ) και καρφίτσες σε δύο εκδοχές, µπρούντζινη και ασηµένια (35 ευρώ). Για πιο µεγάλα βαλάντια, δε, το ΝΜΑ προτείνει µεταξωτά φουλάρια στο κόκκινο της Λαµπρής (80 ευρώ).

Αρχαίες τεχνικές διακόσµησης και φυσικά χρώµατα επιστράτευσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
( Ν.∆ούκα 4) για τα διακοσµητικά αυγά (31 ευρώ) που προτείνει για το φετινό Πάσχα. Αυγά-κοσµήµατα µε καρδούλες κι άλλα που θυµίζουν πασχαλίτσες – σµάλτο σε µπρούντζο ή ασήµι – αποτελούν ιδανικό δώρο για νεαρές κυρίες(45-50 ευρώ), ενώ πιο κλασική επιλογή αποτελεί το ασηµένιο αφαιρετικό αυγό (38 ευρώ). Και για όσουςέχουν βαφτιστήρια – µικρά ή µεγαλύτερα – υπάρχουν πολύχρωµες λαµπάδες µε «προϊστορικά» ζωάκια – κόκορα, γουρουνάκι και αίγαγρο (15 ευρώ).

Μοτίβα που πρωταγωνιστούν στα πλούσια εκθέµατα του Μουσείου Μπενάκη (Κουµπάρη 1 ή Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) κοσµούν και τα διακοσµητικά αυγά από πεπιεσµένο χαρτί (5-7 ευρώ, ανάλογα µε το µέγεθος) που υπάρχουν στο πωλητήριο, ενώ οι λαµπάδες (22 ευρώ) διακρίνονται για τα πολλά και έντονα χρώµατά τους που απευθύνονται σε µεγαλύτερα παιδιά.

Αντίγραφα των διάσηµων αυγών Φαµπερζέ από γυαλί και σµάλτο και προέλευση από το Μουσείο Ερµιτάζ της Αγίας Πετρούπολης (56-120 ευρώ), πορσελάνινα για τα πασχαλινά κεράσµατα (47 ευρώ) κι άλλα που είναι τοποθετηµένα σε κουτιά από πλεξιγκλάς(90 ευρώ) θα βρείτε στο πωλητήριο του Ιδρύµατος Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν), χωρίς να λείπουν και τα ζωγραφισµένα στο χέρι. Οσογια τις λαµπάδες, είναι γεµάτες πολύχρωµες χαρούµενες ζωγραφιστές φιγούρες (25-33 ευρώ).

Κοτοπουλάκια, λαγουδάκια και διακοσµητικά καλαθάκια γεµάτα µε αυγά από µέταλλο και πλεξιγκλάς προτείνει ο «Αστρολάβος» (Ηροδότου 11) σε τιµές που ξεκινούν από 55 ευρώ, όπως και διακοσµητικά από παπιέ µασέ ζωγραφισµένα στο χέρι µε πασχαλινά θέµατα – αυγά, πουλάκια, αγριολούλουδα. Οι λαµπάδες, δε, µε στολίδια από πεπιεσµένο χαρτί, ξύλο ή µέταλλο ξεκινούν από 24 ευρώ.

Για όσους επίσης δεν έχουν χρόνο για αγορές σε ώρες καταστηµάτων,το µπαζάρ του «Black Duck» (Χρήστου Λαδά 9Α) αποτελεί µια λύση, δεδοµένου πως διαθέτει στους πάγκους του από πρωτότυπα έργα τέχνης έως διακοσµητικά ζωγραφικά έργα σε ξύλο. Κι από κοσµήµατα νέων δηµιουργών µε διάφορα υλικά, όπως ασήµι, λουλούδια, νήµα, ύφασµα, έως χειροποίητα διακοσµηµένα κασκόλ και εσάρπες, βιβλία και λαµπάδες στολισµένες µε διάφορα µικροαντικείµενα και κοσµήµατα που µαςβάζουν στο κλίµα των ηµερών. Οι τιµές ξεκινούν από 4 ευρώ.

Ώς αύριο τα µεσάνυχτα λειτουργεί και το µπαζάρ στο «Booze» (Κολοκοτρώνη 57-59), όπου θα βρείτε κοσµήµατα, αξεσουάρ, διακοσµητικά, κεριά, µικρογλυπτά, µπλουζάκια, χρωµατιστές σβούρες, µαξιλαράκια, σαπούνια, ακόµη και γλυκές ή αλµυρές λιχουδιές.

0 σχόλια:

Επίκαιρα